HRADY A ZÁMKY HISTORICKÁ MISTA CÍRKEVNÍ PAMÁTKY PAMÁTKY UNESCO HOME PAGE HOME PAGE 15 KRKONOŠE 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 10 VÝCHODNÍ ČECHY 09 ČESKÝ RÁJ 08 ČESKÝ SEVER 07 SEVEROZÁPADNÍ ČECHY 06 ZÁPADOČESKÉ LÁZNĚ 05 PLZEŇSKO 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY 01 PRAHA 02 OKOLÍ PRAHY PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY KONGRESOVÁ TURISTIKA AKTIVNÍ DOVOLENÁ PŘÍRODA LÁZNĚ 14 SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO 13 STŘEDNÍ MORAVA 12 JIŽNÍ MORAVA 11 VYSOČINA 04 ŠUMAVA 03 JIŽNÍ ČECHY
Sobota 05.07.2025
 

SEVERNÍ MORAVA A SLEZSKO
Vyhledávací centrum
Rejstřík regionu
Databanka akcí
Dopravní přístupnost
Destinační management
Příroda a její ochrana
Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Památky a zajímavosti
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Kultura, zábava, sport
Kultura a zábava
Sport a relaxace
Zimní sporty
Aktivní dovolená
Folklor a tradice
Etnografický region
Etnografický subregion
Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Turistika a volný čas
Agroturistika
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Pohádkové regiony
Lázeňství
Lázeňská zařízení
Lázeňské domy a sanatoria
Kongresová turistika
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Ubytování a stravování
Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Království perníku

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

Josef Matějka hospodaří s rodinou na 140 hektarech orné půdy a 40 hektarech luk. Farmu v Barchově založil jeho otec v roce 2004. Pustili se do chovu skotu francouzského plemene montbeliard. Jedná se o uzavřený obrat stáda. Znamená to, že si telata vykrmí do jateční váhy tím, co sami vypěstují.

Prioritou je na farmě produkce mléka, ale v posledních letech se zaměřili také na vlastní „bourárnu“ a prodej masa lidem přímo ze dvora. Porážku zvířat zajišťuje řeznictví Francouz ve Skupicích. Maso je veterinárně ošetřeno. Josef Matějka si udělal kurz pro práci na jatkách, a proto si může maso zpracovávat sám do balíčků po 5 a 10 kilogramech přímo na farmě.

Aktuální složení balíčků a data porážky jsou dopředu zveřejněna na Facebook profilu farmy Matějka a lidé si mohou učinit objednávku. Farma k prodeji nabízí i vnitřnosti, takže se zužitkuje celé zvíře. Před vyzvednutím objednávky na farmě dávají zpětně zákazníkovi vědět, kdy bude připravena k odběru.

Certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt pro své hovězí maso může farma Matějka používat od jarní certifikace v roce 2025.

Mléko prodávají ve všední dny od 16.00 do 18.00 hodin a víkendy od 17.00 do 18.00 hodin. Maso poráží dvakrát až třikrát do měsíce. Všichni, kdo si přijdou pro mléko či maso, se mohou na farmě podívat na krávy i telátka, která právě mají. Chloubou farmy jsou starokladrubští koně na dvoře.

Kontakt

Farma Matějka – Josef Matějka 
Barchov 18 • 530 02 Pardubice
tel.: 739 293 182
1-12Prodej ze dvoratelefone-mailFacebook

Josef Matějka, Hovězí maso Matějka

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Další objekty v okruhu do

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 02.07.2025 v 10:26 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
ATUR ČR
Podmínky členství ATUR ČR
Aktuality
Turistické regiony ČR
Turistické oblasti ČR